Friday, September 13, 2013

Sunday, September 8, 2013

Sayang selalu..

Wife: dr dulu lg nk wat facial muka.. Tp x wat2.. Hjung mggu nie leh x?

Hubby: hjg mggu nie insyaAllah kalu x keje leh la..

Wife: kalu keje pun xpe la. Awk g hntr sy kdai tu.. Sjam lbh gok nk siap..

Hubby: x ksh la sjam ke 24 jam ke.. Bini sy sorg nie je.. Sy xboh tggal2 gitu.. Sy akn tggu gok..

Wife: sengih sorg.. 'Sape x bhgia dpt suami gini.. Hehe.. '

Sy syg suami sy sgt2.. <3<3<3

Saturday, May 25, 2013

syoknya kawin..

Musim orang kawin dah kembali.. jom pakat kawin blake... kawin nie best... kalau x prcaya kawin la.. bru tau rsa cmna.. ^^,
Bahagia itu milik kita
Ramai yang kata... nk kawin tp xde duit.. insyaAllah.. rezeki selepas kawin sentiasa ada dan sentiasa bertambah.. buku 'mudahnya menjemput rezeki' sangat bagus tuk dibaca.. kadang-kadang tanpa kita sedar kita telah mendapat bermacam rezeki dari Allah.. 



Semua orang berhak untuk merasa bahagia...


Dan hidup kita lebih bahagia bila... 


Dan inilah yang sangat aku inginkan.. Alhamdulillah.. kini dia menjadi imam dlm hidupku.. 


Sunday, October 14, 2012

Langkah Pertama Sudah Pun Bermula... ^^,

" pada suatu pagi yang indah, selesai je ku solat subuh, tetiba ternampak seekor sang rama-rama terbang-terbang di dalam bilik ku.. sungguh cantik dan indah sayap si rama-rama. ku terpegun dan terpesona.. alangkah indahnya klau aku pun boleh jd secantik si rama-rama"

ops.. berangan plok.. hehe..

~menurut kepercayaan orang-orang lama, rama-rama msuk blik petanda ada tetamu akan datang~

Alhamdulillah.. tanggal 13/10/2012, kluarga si dia telah datang berkunjung ke rumah. perasaan ari tu xleh nk di kata lah.. kejap happy kjap dup dap dup dap... Tok wan dia ustaz.. uish.. takut je rasanye.. selepas family si dia masuk, bermula lah sesi perbualan antara family dia dan fmily aku.. aku duk dlm bilik sambil curi2 dengar je.. hehe..

Tetiba ku terdengar suara ayah si dia.. " kami datang nie kira nak merisik la' ouch.. dup dap dup dap..
perbincangan diorg ditruskan. aku pun dah x mmpu nk curi dngar lg dah.. persaan gembira ngn berdebar silih berganti..

Tiba-tiba mak masuk bilik.. " Ton, tok wan die nk kenal ton" uish.. rase cam nk luruh jantung nie.. berdebar tu xleh nk kate la.. kluar je aku salam2 ngn family si dia.. Nenek dia lak kate nenek dah kenal.. hehe.. kite berkenalan lg skali la ye nek.. hehe.. aku hanya mampu tersenyum malu..

Alhamdulillah.. semuanya berjalan dengan lancar... semoga Allah mempermudahkan segala urusan kami.. Aminn..

Saturday, October 6, 2012

1st time wat kek tiramisu.. yummy

smlm dgn pnuh ggih snggup tido kul 3 pg tuk siapkn kek nie.. hehe.. sory to him.. sy snggup kne mrah sbb tido lmbt.. hehe..
bwh nie smpat snap bbrapa gmbr mse wat kek..


sponge kek dah siap.. 

middle layer dah sapu ngn krim.. layer krim nie skit je sbb die kurang suke mkn krim.. heee

yeah... hampir siap.. abaikan yg comot2 tu.. 

finally.. siap sudah.. tgn x seni.. huhu... rupe x ksah.. yg pntg rse kn.. hee.. cmne agak2nye rse kek nie?? 

Tuesday, July 24, 2012

ohh my..

ari nie duk belek2 gmbr dlm hnset ttibe trnmpk 1 gmbr nie.. pergh.. godaan btul bulan2 pose nie..
sabar2... tp mne mmpu tgk gmbr kuih fvrte kn.. tp nk wat ari nie trasa malas lak.. di sebabkan mlas yg mlmpau tu ari nie sbgai ubat tgk je la gmbr yg dah wat sblum bulan pose aritu..


nah2.. puding gula hangus kesukaan ku.. 

smbil2 tu meh la nk share resepi skit.. 

tlur 10 biji
asen vanila
susu 1 tin
air 1 tin
smua nie kne blend.. 

gula 1 cwan.. 
pnas kn dlm loyang jgn guna api drect.. 
pas cair nmpk perang2 tuang yg blend td pastu kukus dlm 40 minit
dah siap terbalik kan.. yum2... 

Saturday, July 21, 2012

Salam Ramadhan...

bila tiba nya bulan Ramadhan.. 


perginya this somebody kita dah trlepas dr godaan syaitan di bulan puasa.. tp jgn lupa ye.. 
kita msih ade hawa nafsu yg boleh merosakkan hati kita.. 

sempena bulan yg indah ini.. sama2 la kita menambahkan pahala dan menginsafi dosa2 lalu.. 


esok dah stat puasa.. 
jgn di lupa niat puasa.. 





selamat menyambut bulan Ramadhan.. 


my personality

Click to view my Personality Profile page